Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mamy mało czasu, możemy z kilku składników w 30 minut wyczarować pyszny obiad lub ciepłą kolację - ciasto trochę inaczej - z naturalnych składników, jedynym wyjątkiem jest gotowe ciasto francuskie. Ciasto ma nadzienie ze szpinaku i pomidorków koktajlowych i polewę jajeczno-śmietanową. Smakuje zaówno na ciepło jak i na zimno.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 42
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 108
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 92
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 42
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 108
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 92
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 825
Składniki
Wysmarowac foremke maslem. Ciasto francuskie ulozyc w foremce, delikatnie wcisnac a następnie odciac nadmiar ciasta pozostawiajac brzeg o wysokosci ok.2 cm. Nakluc dno ciasta widelcem.
Przygotowac nadzienie: umyc i osuszyc szpinak i pomidorki, pomidorki ewentualnie przepolowic.Cebule i czosnek obrac i pokroic w drobna kostke, nastepnie podsmazyc na patelni w niewielkiej ilości oliwy z oliwek, dodac liscie szpinaku, wszystko dobrze wymieszac i dusic na wolnym ogniu przez 2 minuty. Doprawic do smaku sola i pieprzem, a nastepnie odstawic do ostygniecia. Rozgrzac piekarnik do 180° C (termoobieg). Wymieszac crème fraîche z jajkami, doprawic sola, pieprzem i starta galka muszkatołowa. Ostroznie rozlozyc ostudzony szpinak na spodzie ciasta i równomiernie polac masa jajeczno-smietanowa. Ulozyc na wierzchu pomidorki koktailowe. Piec na srodkowym ruszcie w temp.180° C przez ok.20 minut - az brzegi sie zarumienia.
Pozostawic ciasto w foremce przez kilka minut do ostygniecia i pokroic na kawałki gdy jeszcze jest w formie i dopiero je wyjac.