Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie kremowe i delikatne
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2200
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 258
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2200
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 258
Składniki
Kupiłam nerki już bez pokrywającego je tłuszczu. Przecięłam je wzdłuż ale nie do końca i namoczyłam na noc w wodzie z mlekiem. Następnego dnia wycięłam białe części ze środka, nerki opłukałam. Włożyłam je do garnka z wodę i zagotowałam- puszczą dużo szumu. Wyjęłam je, zmieniłam wodę i zagotowałam ją, nerki włożyłam tym razem do wrzątku i podgotowałam je 5 minut. Po tych zabiegach woda nie powinna mieć innego zapachu niż mięsny. W razie czego można jeszcze raz zmienić wodę.
Na patelni zeszkliłam cebulę z chili. Potem dodałam odsączone nerki i pokrojony czosnek. Gdy nerki lekko się przyrumieniły dolałam szklankę wina. Patelnię przykryłam pokrywką i nerki dusiły się około 40 minut. Potem sos zagęściłam mąką, doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pokrojoną natką.
Może jest z daniem trochę zachodu ale warto dla tego smaku spędzić czas w kuchni. Smacznego :)