Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie kremowe i delikatne
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Składniki
Kupiłam nerki już bez pokrywającego je tłuszczu. Przecięłam je wzdłuż ale nie do końca i namoczyłam na noc w wodzie z mlekiem. Następnego dnia wycięłam białe części ze środka, nerki opłukałam. Włożyłam je do garnka z wodę i zagotowałam- puszczą dużo szumu. Wyjęłam je, zmieniłam wodę i zagotowałam ją, nerki włożyłam tym razem do wrzątku i podgotowałam je 5 minut. Po tych zabiegach woda nie powinna mieć innego zapachu niż mięsny. W razie czego można jeszcze raz zmienić wodę.
Na patelni zeszkliłam cebulę z chili. Potem dodałam odsączone nerki i pokrojony czosnek. Gdy nerki lekko się przyrumieniły dolałam szklankę wina. Patelnię przykryłam pokrywką i nerki dusiły się około 40 minut. Potem sos zagęściłam mąką, doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pokrojoną natką.
Może jest z daniem trochę zachodu ale warto dla tego smaku spędzić czas w kuchni. Smacznego :)