Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie kremowe i delikatne
Kupiłam nerki już bez pokrywającego je tłuszczu.
Przecięłam je wzdłuż ale nie do końca i namoczyłam na noc w wodzie z mlekiem.
Następnego dnia wycięłam białe części ze środka, nerki opłukałam.
Włożyłam je do garnka z wodę i zagotowałam- puszczą dużo szumu.
Wyjęłam je, zmieniłam wodę i zagotowałam ją, nerki włożyłam tym razem do wrzątku i podgotowałam je 5 minut.
Po tych zabiegach woda nie powinna mieć innego zapachu niż mięsny. W razie czego można jeszcze raz zmienić wodę.
Na patelni zeszkliłam cebulę z chili. Potem dodałam odsączone nerki i pokrojony czosnek.
Gdy nerki lekko się przyrumieniły dolałam szklankę wina.
Patelnię przykryłam pokrywką i nerki dusiły się około 40 minut.
Potem sos zagęściłam mąką, doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pokrojoną natką.
Może jest z daniem trochę zachodu ale warto dla tego smaku spędzić czas w kuchni.
Smacznego :)
Smaczne.Sos zrobilam na postawie przepisu z kuchni polskiej.
Odsłon: 2087
:) Kuchnia ukraińska Danie bardzo delikatne i soczyste.
Odsłon: 3526
Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami.
Odsłon: 17467
Z tym przepisem poradzą sobie nawet dzieci. Jedne z najprostszych i najszybsz...
Odsłon: 27
Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami.
Odsłon: 17467
Z tym przepisem poradzą sobie nawet dzieci. Jedne z najprostszych i najszybsz...
Odsłon: 27
Składniki
Kupiłam nerki już bez pokrywającego je tłuszczu. Przecięłam je wzdłuż ale nie do końca i namoczyłam na noc w wodzie z mlekiem. Następnego dnia wycięłam białe części ze środka, nerki opłukałam. Włożyłam je do garnka z wodę i zagotowałam- puszczą dużo szumu. Wyjęłam je, zmieniłam wodę i zagotowałam ją, nerki włożyłam tym razem do wrzątku i podgotowałam je 5 minut. Po tych zabiegach woda nie powinna mieć innego zapachu niż mięsny. W razie czego można jeszcze raz zmienić wodę.
Na patelni zeszkliłam cebulę z chili. Potem dodałam odsączone nerki i pokrojony czosnek. Gdy nerki lekko się przyrumieniły dolałam szklankę wina. Patelnię przykryłam pokrywką i nerki dusiły się około 40 minut. Potem sos zagęściłam mąką, doprawiłam solą a po wyłączeniu ognia posypałam pokrojoną natką.
Może jest z daniem trochę zachodu ale warto dla tego smaku spędzić czas w kuchni. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Szparagi z makaronem i sosem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 81
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 57