Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso cielęce w sosie pomidorowo-paprykowym z dodatkiem oliwek.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Na ¼ oliwy z oliwek przesmażyłem cebulę , dodałem pokrojony czosnek i oregano , zamieszałem. ¾ wina wlałem do cebuli razem z pomidorami w zalewie. Doprawiłem przyprawami. Dusiłem na małym ogniu. Cielęcinę pokroiłem w grubą kostkę , posoliłem i popieprzyłem, oprószyłem mąką. Obsmażyłem na oliwie na rumiano. Dodałem do sosu. Paprykę pokroiłem w paski , podsmażyłem na patelni , na której smażyłem mięso , dolałem resztę wina , zagotowałem , dodałem do sosu wraz z oliwkami. Dusiłem razem do czasu , aż mięso było miękkie. Sos powinien być gęsty.