Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso cielęce w sosie pomidorowo-paprykowym z dodatkiem oliwek.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
Na ¼ oliwy z oliwek przesmażyłem cebulę , dodałem pokrojony czosnek i oregano , zamieszałem. ¾ wina wlałem do cebuli razem z pomidorami w zalewie. Doprawiłem przyprawami. Dusiłem na małym ogniu. Cielęcinę pokroiłem w grubą kostkę , posoliłem i popieprzyłem, oprószyłem mąką. Obsmażyłem na oliwie na rumiano. Dodałem do sosu. Paprykę pokroiłem w paski , podsmażyłem na patelni , na której smażyłem mięso , dolałem resztę wina , zagotowałem , dodałem do sosu wraz z oliwkami. Dusiłem razem do czasu , aż mięso było miękkie. Sos powinien być gęsty.