Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancki cordon bleu z pewnością jest doskonale wszystkim smakoszom i miłośnikom francuskiej kuchni. W klasycznej wersji jest to delikatny sznycel cielęcy, kryjący w sobie szynkę oraz ser. Sprawdźcie jak wyglądał cordon bleu Mateusza Gesslera, który musieli odtworzyć uczestnicy 3 odcinka programu "Para do gara. Ona mówi on gotuje".
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12981
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2014
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12981
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 260
Składniki
Ugotowane ziemniaki kroimy na pół pod skosem. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Polewamy oliwą Pomace, oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Czosnek należy przekroić na pół, rozrzucić po ziemniakach razem z rozmarynem. Wszystko wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 230 C program góra dół z termoobiegiem.
Sznyclówkę należy rozbić cienko na 2 mm, doprawić solą i pieprzem, położyć na środku szynkę z tartym serem. Mięso zawijamy w kieszonkę zaklepując rogi koperty tłuczkiem przez folie spożywczą. Kotlet panierujemy bułką tartą - jajko z mlekiem - bułka tarta (nie odchodzi wtedy panierka i jest bardziej chrupkie ). Smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu, który zakrywa lekko kotlet. Najlepiej jak podczas smażenia będziemy poruszać tłuszczem aby jego temperatura była wszędzie taka sama na patelni, wówczas kotlet równomiernie się usmaży.
Sałatę należy oczyścić, umyć, porwać, odwirować , wyłożyć na papier ręcznikowy. Śmietanę doprawić do smaku cytryną i przyprawami. Szczypiorek umyć, osuszyć - drobno posiekać, rzodkiewkę umyć - pokroić w pół plastry. Sałatę wymieszać w misce ze śmietaną - wyłożyć na talerz posypać szczypiorkiem i przyozdobić pokrojoną rzodkiewką. Źródło: Para do gara. Ona mówi on gotuje/ Czwórka