Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancki cordon bleu z pewnością jest doskonale wszystkim smakoszom i miłośnikom francuskiej kuchni. W klasycznej wersji jest to delikatny sznycel cielęcy, kryjący w sobie szynkę oraz ser. Sprawdźcie jak wyglądał cordon bleu Mateusza Gesslera, który musieli odtworzyć uczestnicy 3 odcinka programu "Para do gara. Ona mówi on gotuje".
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 72
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 72
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Ugotowane ziemniaki kroimy na pół pod skosem. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Polewamy oliwą Pomace, oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Czosnek należy przekroić na pół, rozrzucić po ziemniakach razem z rozmarynem. Wszystko wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 230 C program góra dół z termoobiegiem.
Sznyclówkę należy rozbić cienko na 2 mm, doprawić solą i pieprzem, położyć na środku szynkę z tartym serem. Mięso zawijamy w kieszonkę zaklepując rogi koperty tłuczkiem przez folie spożywczą. Kotlet panierujemy bułką tartą - jajko z mlekiem - bułka tarta (nie odchodzi wtedy panierka i jest bardziej chrupkie ). Smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu, który zakrywa lekko kotlet. Najlepiej jak podczas smażenia będziemy poruszać tłuszczem aby jego temperatura była wszędzie taka sama na patelni, wówczas kotlet równomiernie się usmaży.
Sałatę należy oczyścić, umyć, porwać, odwirować , wyłożyć na papier ręcznikowy. Śmietanę doprawić do smaku cytryną i przyprawami. Szczypiorek umyć, osuszyć - drobno posiekać, rzodkiewkę umyć - pokroić w pół plastry. Sałatę wymieszać w misce ze śmietaną - wyłożyć na talerz posypać szczypiorkiem i przyozdobić pokrojoną rzodkiewką. Źródło: Para do gara. Ona mówi on gotuje/ Czwórka