Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny obiadek. Polecam.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15566
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4675
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 354
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2852
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15566
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4675
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 354
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2852
Składniki
Łososia delikatnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć pieprzem cytrynowym i solą. Ułożyć na delikatnie wysmarowanej olejem rzepakowym patelni. Na rybie ułożyć gałązki szałwii. Patelnię przykryć i smażyć/parować rybę na bardzo małym ogniu. Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w plasterki ok 1cm. Przełożyć do miseczki i oprószyć mąką wymieszaną z papryką. Smażyć na patelni, na rozgrzanym maśle. Dodać przeciśnięty przez praskę mały ząbek czosnku. Zrumienione cukinie oprószyć solą. Przełożyć do miseczki i posypać posiekanym koperkiem. Łososia skropić sokiem z cytryny. Podać z usmażoną cukinią. Smacznego.