Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny obiadek. Polecam.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 134
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 784
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 134
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 784
Składniki
Łososia delikatnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć pieprzem cytrynowym i solą. Ułożyć na delikatnie wysmarowanej olejem rzepakowym patelni. Na rybie ułożyć gałązki szałwii. Patelnię przykryć i smażyć/parować rybę na bardzo małym ogniu. Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w plasterki ok 1cm. Przełożyć do miseczki i oprószyć mąką wymieszaną z papryką. Smażyć na patelni, na rozgrzanym maśle. Dodać przeciśnięty przez praskę mały ząbek czosnku. Zrumienione cukinie oprószyć solą. Przełożyć do miseczki i posypać posiekanym koperkiem. Łososia skropić sokiem z cytryny. Podać z usmażoną cukinią. Smacznego.