Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana to nietypowe danie. Kto to widział, żeby cukinię faszerować ziemniakami i marchewką? A to jednak strzał w dziesiątkę! To połączenie jest nietypowe, ale niezwykle aromatyczne i pełne smaku. Jest też niezwykle pożywne i zaspokoi każdy głód. Tak przygotowane cukinie są także niskokaloryczne i mogą być spożywane nawet na diecie odchudzającej. Danie jest szybkie i proste w przygotowaniu.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 430
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 74
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 207
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 430
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 74
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 207
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę o wielkości ok. 0,5-1 cm. Marchewkę obierz i drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i usmaż ją na złoto. Dołóż mielone mięso, czosnek i wszystkie pozostałe przyprawy. Smaż całość przez 3-5 minut do zrumienienia. Dodaj ziemniaki i marchewkę oraz wlej wodę. Gotuj całość przez 5 minut.
Cukinie umyj i przedziel je wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ łyżeczką i dodaj go do mięsa.
Farszem wypełnij połówki cukinii, a warzywo umieść w naczyniu żaroodpornym. Polej je passatą pomidorową i posyp tartym serem.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza i piecz wszystko przez 15 minut lub do całkowitego stopienia sera. Cukinię faszerowaną podawaj na ciepło, posypaną natką pietruszki.