Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon warzyw i grzybów w pełni, cukinia upieczona z farszem grzybowo-warzywnym zamiast schabowego zachwyci smakiem.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2268
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38664
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2268
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38664
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Cukinię umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać umyte, pokrojone drobno grzyby i razem smażyć kilka minut. Gdy grzyby się zrumienią dodać pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, dodać pokrojony w kostkę miąższ z cukinii, chwilę podsmażyć mieszając po czym dodać obrany ze skórki i pokrojony pomidor. Dusić kilka minut aż sok odparuje. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Farszem napełnić wydrążone cukinie, piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Podawać z ryżem lub ziemniakami, posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki.