Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon warzyw i grzybów w pełni, cukinia upieczona z farszem grzybowo-warzywnym zamiast schabowego zachwyci smakiem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113073
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 457
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113073
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 457
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Cukinię umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać umyte, pokrojone drobno grzyby i razem smażyć kilka minut. Gdy grzyby się zrumienią dodać pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, dodać pokrojony w kostkę miąższ z cukinii, chwilę podsmażyć mieszając po czym dodać obrany ze skórki i pokrojony pomidor. Dusić kilka minut aż sok odparuje. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Farszem napełnić wydrążone cukinie, piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Podawać z ryżem lub ziemniakami, posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki.