Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta zapiekanka z cukinii. Idealny przepis na szybki letni obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1088
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1088
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oliwie wraz z mięsem mielonym. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i słodką papryką. Pod koniec smażenia dodajemy kilka łyżek keczupu.
Cukinie obieramy kroimy na połówki i usuwamy pestki. Gotowe łódeczki solimy i pieczemy w piecu przez 20 minut w 180 stopniach z termo obiegiem.
Podpieczone cukinie wyciągamy z piekarnika. Warzywa napełniamy farszem i posypujemy obficie serem. Pieczemy jeszcze 15 minut w 180 stopniach do momentu aż ser się rozpuści. Smacznego :)