Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu obiad, bardzo sycący i pełen aromatu
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 295
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1637
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 295
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1637
Składniki
Cukinię myjemy, wydrążamy i obieramy - jeśli potrzeba - młodziutkie można kroić całe - kroimy w półplasterki Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Czosnek obieramy i drobniutko kroimy Rozgrzewamy trochę oleju - najlepiej z suszonych pomidorów w głębszym garnku lub patelni, wrzucamy cebulkę po chwili czosnek - podsmażamy chwilę często mieszając żeby nam się czosnek nie przypalił. Wrzucamy cukinię, solimy i dusimy na średnim ogniu.
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i dodajemy do duszącej się cukinii. Dodajemy posiekane liście selera, pieprz do smaku. Często mieszamy żeby nam się kasza nie przypaliła - Jeśli cukinia puściła za mało wody to dolejmy pół szklanki.
Dusimy do momentu aż kasza będzie miękka, następnie dodajemy pokrojone pomidorki suszone chwilę jeszcze podsmażamy i gotowe :)
Smacznego :)