Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z cukinii w połączeniu z kaszą jęczmienną to smak jakiego nie zapomni moja rodzinka .
tarka, miska, patelnia, nóż, garnek,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Składniki
Młode cukinie opłukać, obrać ze skórki lub nie , a następnie zetrzeć na tarce o (grubych oczkach). Oprószyć solą i odstawić na 10 - 15 min. Odcisnąć dobrze z nadmiaru płynu. Woreczek jęczmiennej kaszy ugotować tak aby zrobiła sie kleista. Dodać jajko i startą cukinie, posiekaną zieloną pietruszkę i drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dłonie zamaczać w zimnej wodzie i formować klopsy. Klopsy panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym oleju z obu stron. Podawać polane śmietaną lub jogurtem.