Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mielone z cukinii w połączeniu z kaszą jęczmienną to smak jakiego nie zapomni moja rodzinka .
tarka, miska, patelnia, nóż, garnek,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 551
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 551
Składniki
Młode cukinie opłukać, obrać ze skórki lub nie , a następnie zetrzeć na tarce o (grubych oczkach). Oprószyć solą i odstawić na 10 - 15 min. Odcisnąć dobrze z nadmiaru płynu. Woreczek jęczmiennej kaszy ugotować tak aby zrobiła sie kleista. Dodać jajko i startą cukinie, posiekaną zieloną pietruszkę i drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dłonie zamaczać w zimnej wodzie i formować klopsy. Klopsy panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym oleju z obu stron. Podawać polane śmietaną lub jogurtem.