Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-08-2019
Danie idealne żeby przerobić nadmiar cukinii w sezonie - zapiekanka z dodatkiem białego sera, paremzanu czosnku i koperku. Lekkie, sezonowe danie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 695
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6064
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4862
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1069
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 695
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6064
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4862
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1069
Składniki
Cukinię umyć a następnie zetrzeć na tarce wraz ze skórką. Startą cukinię posolić ½ łyżeczki soli, dobrze wymieszać i położyć na sitku dobrze ugniatając. Odstawić na pół godziny żeby woda odciekła (co jakiś czas można przemieszać i docisnąć, żeby woda odciekała). Cebulę posiekać, i trochę podsmażyć na oliwie aż będzie szklista.
Do miski przełożyć ser biały, starty parmezan, podsmażoną cebule, posiekany czosnek i koperek, dodać jajka, sok i skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem i wszystko dobrze wymieszać. Do miski przełożyć startą cukinię, dodać kaszę i całość wymieszać. Przełożyć do okrągłej formy na serniki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60 minut w 180 stopniach.