Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-08-2019
Danie idealne żeby przerobić nadmiar cukinii w sezonie - zapiekanka z dodatkiem białego sera, paremzanu czosnku i koperku. Lekkie, sezonowe danie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Składniki
Cukinię umyć a następnie zetrzeć na tarce wraz ze skórką. Startą cukinię posolić ½ łyżeczki soli, dobrze wymieszać i położyć na sitku dobrze ugniatając. Odstawić na pół godziny żeby woda odciekła (co jakiś czas można przemieszać i docisnąć, żeby woda odciekała). Cebulę posiekać, i trochę podsmażyć na oliwie aż będzie szklista.
Do miski przełożyć ser biały, starty parmezan, podsmażoną cebule, posiekany czosnek i koperek, dodać jajka, sok i skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem i wszystko dobrze wymieszać. Do miski przełożyć startą cukinię, dodać kaszę i całość wymieszać. Przełożyć do okrągłej formy na serniki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60 minut w 180 stopniach.