Do góry

Dania główne Przepis na:

Curry z ciecierzycą i dynią

Curry z ciecierzycą i dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 1321

Aromatyczne curry z ciecierzycą i dynią idealne na szybki obiad
Reklama
Reklama
Curry z ciecierzycą i dynią

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę ugotować lub odcedzić, jeśli jest to ciecierzyca z puszki. Cebulę i czosnek skroić. Na patelni na łyżce oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać imbir.

  2. Dynię pokroić w kostkę. Dynię i ciecierzycę dodać na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Dodać mleko kokosowe, przecier, przyprawy (1 łyżeczkę) i zagotować. Gotować około 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.

  3. Pod koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki i szpinak, wymieszać. Podawać z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń