Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne curry z ciecierzycą i dynią idealne na szybki obiad
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 107
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 167
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 18
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 107
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 167
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 18
Składniki
Ciecierzycę ugotować lub odcedzić, jeśli jest to ciecierzyca z puszki. Cebulę i czosnek skroić. Na patelni na łyżce oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać imbir.
Dynię pokroić w kostkę. Dynię i ciecierzycę dodać na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Dodać mleko kokosowe, przecier, przyprawy (1 łyżeczkę) i zagotować. Gotować około 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki i szpinak, wymieszać. Podawać z ryżem.