Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne curry z ciecierzycą i dynią idealne na szybki obiad
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 106
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2758
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2515
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 106
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2758
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2515
Składniki
Ciecierzycę ugotować lub odcedzić, jeśli jest to ciecierzyca z puszki. Cebulę i czosnek skroić. Na patelni na łyżce oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać imbir.
Dynię pokroić w kostkę. Dynię i ciecierzycę dodać na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Dodać mleko kokosowe, przecier, przyprawy (1 łyżeczkę) i zagotować. Gotować około 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki i szpinak, wymieszać. Podawać z ryżem.