Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne curry z ciecierzycą i dynią idealne na szybki obiad
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Składniki
Ciecierzycę ugotować lub odcedzić, jeśli jest to ciecierzyca z puszki. Cebulę i czosnek skroić. Na patelni na łyżce oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać imbir.
Dynię pokroić w kostkę. Dynię i ciecierzycę dodać na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Dodać mleko kokosowe, przecier, przyprawy (1 łyżeczkę) i zagotować. Gotować około 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki i szpinak, wymieszać. Podawać z ryżem.