Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne curry z ciecierzycą i dynią idealne na szybki obiad
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 635
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4026
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3968
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 635
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4026
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3968
Składniki
Ciecierzycę ugotować lub odcedzić, jeśli jest to ciecierzyca z puszki. Cebulę i czosnek skroić. Na patelni na łyżce oleju zeszklić czosnek, cebulę, dodać imbir.
Dynię pokroić w kostkę. Dynię i ciecierzycę dodać na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Dodać mleko kokosowe, przecier, przyprawy (1 łyżeczkę) i zagotować. Gotować około 20 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki i szpinak, wymieszać. Podawać z ryżem.