Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jesienna wersja curry
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18585
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18585
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Składniki
Na łyżce oleju kokosowego podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i plasterki czosnku. Do smażącej się cebuli dodać połowę przyprawy curry, pokrojoną w kostkę dynię i paski papryki. Zalać mlekiem kokosowym, posolić. Dusić około 15 minut.
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić pozostałą częścią przyprawy curry i solą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 4-5 minut.
Usmażoną pierś z kurczaka dodać do curry, gotować kolejne kilka minut.
Podawać z ryżem, posypane siekaną kolendrą.