Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, słodko-kwaśne, łatwe i szybkie do zrobienia...
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 691
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 691
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek i imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać czosnek i imbir, smażyć kolejne kilka minut.
Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika blendera, dodać mleko kokosowe, zblendować.
Do garnka dodać pastę curry, dokładnie wymieszać. Wlać mieszankę mleka kokosowego i mango, wrzucić zgniecioną trawę cytrynową. Gotować na małym ogniu około 10 minut.
Do sosu dodać krewetki, gotować jeszcze 2-3 minuty. Na koniec sos doprawić sokiem z limonki.
Curry podawać z ryżem, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.