Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry z ziemniakami i pomidorami, podawane ze smażonym serem paneer. To proste danie to bogactwo orientalnych smaków.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Ser paneer (panir) można kupić, lub zrobić dzień wcześniej z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-paneer-panir-najprostszy-ser,184960,sprytnachochla.html Jest bardzo prosty. Warto zrobić z 2 litrów mleka. Curry: Ziemniaki i cukinię kroimy w niedużą kostkę. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na oleju przesmażamy cebulę i czosnek około 1 minuty. Dodajemy pomidory i pastę curry. Dusimy ok 5 minut. Po tym czasie dokładamy ziemniaki i cukinię. Wszystko razem dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż ziemniaki zmiękną. W razie potrzeby można dolać odrobinę wody. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dolewamy dok z cytryny i ewentualnie doprawiamy do smaku (pasta curry jest na tyle bogata, że raczej nie będzie to konieczne). Ser kroimy w kostkę i smażymy na patelni z każdej strony do zarumienienia. Curry podajemy z serem i posypane świeżą kolendrą (której niestety nie miałam).