Do góry

Dania główne Przepis na:

Currywurst

Currywurst

Autor:

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 2452

Dodano:

Odsłon: 1811

czyli klasyczny i bardzo aromatyczny berliński fast food - dla wszystkich którym się już tęskni za tamtejszą kuchnią ;-)

Składniki

  • kiełbaski śląskie - 4 szt.
  • pomidory krojone w zalewie - 1 puszka (400 g)
  • curry - 2 łyżeczki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • chili - 1 łyżeczka
  • miód - 2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny - 2 łyżeczki
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Currywurst

Przygotowanie

  1. kiełbaski nacinamy, układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C, włączamy opcje grill i pieczemy 15-20 min, aż ładnie się zrumienią

  2. do rondelka wlewamy pomidory, dodajemy 1 łyżeczkę curry, paprykę, chili, miód i ocet, solimy do smaku, doprowadzamy do wrzenia, a potem dusimy na wolnym ogniu ok 10 min, aż sos nieco zgęstnieje

  3. na talerz wylewany sos, na sosie układamy kiełbaski, wszystko posypujemy curry i zajadamy póki gorące, smacznego !!! ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 11 września 2020 Nie tylko berlinski, w calych Niemczech jest równie popularna, u mnie w Hamburgu tez :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń