Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Currywurst to kiełbaski w sosie curry stanowiące popularny niemiecki street food podawane zazwyczaj z pieczywem lub frytkami. Są zazwyczaj bardziej pikantne, ja proponuję ich łagodniejszą wersję.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Kiełbasę kroimy na niewielkie kawałki, nacinamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy.
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy. Całość zalewamy sokiem jabłkowym i dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup i curry. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z frytkami i kiełbasą posypaną szczypiorkiem.