Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Currywurst to kiełbaski w sosie curry stanowiące popularny niemiecki street food podawane zazwyczaj z pieczywem lub frytkami. Są zazwyczaj bardziej pikantne, ja proponuję ich łagodniejszą wersję.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1163
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 928
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1163
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 928
Składniki
Kiełbasę kroimy na niewielkie kawałki, nacinamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy.
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy. Całość zalewamy sokiem jabłkowym i dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup i curry. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z frytkami i kiełbasą posypaną szczypiorkiem.