Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Currywurst to kiełbaski w sosie curry stanowiące popularny niemiecki street food podawane zazwyczaj z pieczywem lub frytkami. Są zazwyczaj bardziej pikantne, ja proponuję ich łagodniejszą wersję.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20965
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 314
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 411
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20965
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 314
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 411
Składniki
Kiełbasę kroimy na niewielkie kawałki, nacinamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odkładamy.
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy. Całość zalewamy sokiem jabłkowym i dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup i curry. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z frytkami i kiełbasą posypaną szczypiorkiem.