Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć :-) Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić wspaniałe drobiowe steki z kością. Jest to bardzo szybki i smaczny sposób, aby nie stać długo przy grillu. Pokażę również jak zrobić pyszną marynatę w kilka chwil. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5539
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1025
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5133
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5539
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1025
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5133
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1457
Składniki
Na początku przygotujemy marynatę, do średniej miski wrzucamy posiekany i roztarty czosnek, wlewamy oliwę, wodę, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, paprykę, miód i sól do smaku. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok, teraz zajmiemy się kurczakiem. Ćwiartki należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie, należy odkroić małą kość przy udzie, oddzielić udo od podudzia, z uda uwalniamy kość tak aby trzymała się mięsa i odchylamy ją o 180 stopni w bok, w podudziach odsłaniamy kość i odciągamy mięso na lewo i prawo. Przygotowane mięso przerzucamy do większej miski i zalewamy marynatę, całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 1 godzinę aby się zamarynowało. Tak przygotowane ćwiartki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z dwóch stron, aż będą idealne. Czas grillowania jest krótki ponieważ kości są odsłonięte i to skraca nam obróbkę termiczną. Gotowe!!! Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.