Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na obiad ? Z chęcią podam wam prosty przepis na ćwiartki z piekarnika pieczone w majeranku, powiem tak strasznie uwielbiam majeranek z chęcią bym go dodawała do wszystkich zup lecz nie do każdej pasuje majeranek. Obiad dzisiejszy powstał w mojej głowie tuż przed jego przygotowaniem i jestem mile zaskoczona ponieważ mięso wyszło bardzo smaczne. Jeśli są koneserzy ćwiartek to z czystym sumieniem mogę polecić ten przepis będziecie równie mile zaskoczeni jak ja.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 904
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 211
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 904
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 211
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Umyte i osuszone ćwiartki z kurczaka ponacinać na skórze. Następnie wsypać wszystkie podane w opisie przyprawy i dokładnie natrzeć każdą ćwiartkę, odstawić na pół godziny pod ściereczką aby mięso wchłonęło wszystkie przyprawy.
Gdy ćwiartki odstały już swój czas w przyprawach przełożyć je z całą zawartością do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec półtorej godziny, można z raz je przewrócić na druga stronę. Piec do ładnego zarumienienia.
Upieczone ćwiartki podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem okraszonymi lekko tłuszczem z pieczonych ćwiartek oraz sałatą masłową na słodko kwaśno taka uwielbiam najbardziej czyli jedna sałata, dwie łyżki cukru, dwie łyżki octu i trzy czubate łyżki śmietany 18 %. Do tego pęczek szczypiorku lekko posolonego.
Ćwiartki z kurczaka pieczonego w piekarniku z majerankiem z wierzchu skórka wyszła bardzo chrupiąca a w środku ćwiartki były kruche i lekko soczyste. Polecam serdecznie takie danie np. jako obiad niedzielny lecz nie koniecznie ponieważ można taki zjeść kiedy ma się ochotę.