Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jes taki nudny jak w oleju :-)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3515
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 359
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1735
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3515
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 359
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1735
Składniki
Śledzie moczymy - najlepiej zostawiając je na noc w wodzie. Następnie odsączamy z wody, kroimy w duże paski. i kropimy obficie octem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy pomidory i koncentrat, dusimy przez ok 30 minut, tak by masa pomidorowa nie była kwaśna. Pod koniec obróbki cieplnej dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Powstały sos studzimy. Następnie dodajemy do sosu śledzie. Podawać po 12 godzinach na zimno.