Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jes taki nudny jak w oleju :-)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 338
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32485
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9104
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 338
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32485
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9104
Składniki
Śledzie moczymy - najlepiej zostawiając je na noc w wodzie. Następnie odsączamy z wody, kroimy w duże paski. i kropimy obficie octem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy pomidory i koncentrat, dusimy przez ok 30 minut, tak by masa pomidorowa nie była kwaśna. Pod koniec obróbki cieplnej dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Powstały sos studzimy. Następnie dodajemy do sosu śledzie. Podawać po 12 godzinach na zimno.