Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, w chrupiącej panierce.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2410
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5119
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2410
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5119
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 164
Składniki
Rybę rozmrażamy, przyprawiamy soląi mocno skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie wkładamy na godzinę lub dwie do lodówki.
Płatki rozdrabniamy lekko w rękach.
Płaty ryby dzielimy na pół (ja nie lubię smażyć takich ogromnych płatów), moczymy w jajku, a następnie panierujemy w płatkach i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Przed podaniem jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny.
Ja podałam rybę z sałatką z brokuła i jajkiem.