Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne czerwone curry z miruną, krewetkami, fasolką i cukinią. Prawdziwy sztos :) Pikantne i mega aromatyczne, idealne na sycący, zdrowy obiad.
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 20
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 25
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 53
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 796
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 20
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 25
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 53
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 796
Składniki
Rybę podzielić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z limonki i posmarować łyżeczką pasty curry, obsmażyć na patelni po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz. Na patelnię wlać mleko kokosowe, dodać pastę curry, koncentrat, sos rybny, fasolkę oraz pokrojoną na cienkie półplasterki cukinię. Gotować kilka minut, aż sos zacznie gęstnieć, a warzywa będą lekko miękkie. Dodać krewetki i rybę. Pogotować 2-3 minuty na wolnym ogniu. Curry podawać z ugotowanym ryżem basmati, posiekaną kolendrą oraz cząstkami limonki.