Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne czerwone curry z miruną, krewetkami, fasolką i cukinią. Prawdziwy sztos :) Pikantne i mega aromatyczne, idealne na sycący, zdrowy obiad.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Rybę podzielić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z limonki i posmarować łyżeczką pasty curry, obsmażyć na patelni po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz. Na patelnię wlać mleko kokosowe, dodać pastę curry, koncentrat, sos rybny, fasolkę oraz pokrojoną na cienkie półplasterki cukinię. Gotować kilka minut, aż sos zacznie gęstnieć, a warzywa będą lekko miękkie. Dodać krewetki i rybę. Pogotować 2-3 minuty na wolnym ogniu. Curry podawać z ugotowanym ryżem basmati, posiekaną kolendrą oraz cząstkami limonki.