Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi indyka faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami. W sam raz na obiad w gronie rodzinnym.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1319
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1319
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Składniki
Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, łączymy z sokiem cytryny, olejem, solą, pieprzem i majerankiem.
Filet myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 3 godziny.
Ser feta kruszymy, dodajemy suszone pomidorki, układamy na plastrach mięsa, zwijamy i spinamy wykałaczką. Smarujemy oliwą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Trzy ząbki czosnku obieramy i siekamy i razem z kilkoma pomidorkami. Dodajemy do zrazów, posypujemy niewielką ilością fety. Podlewamy szklanką wody, dodajemy sól i pieprz. Przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy przez ok. 40 minut. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.