Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad. Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3860
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3860
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Do miseczki dodajemy oliwę, sprasowany czosnek, paprykę słodką w proszku, przyprawę curry, sól, pieprz i majeranek. Mieszamy. Jeśli przyprawa jest zbyt gęsta dodajemy jeszcze trochę oliwy.
Udka kurczaka nacieramy przygotowaną marynatą. Tak przygotowane mięso najlepiej zamarynować przez noc w lodówce, ale możemy je upiec od razu.
Marchewki kroimy w grube krążki, cebulę w półplasterki a paprykę na duże kawałki.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojone warzywa. Na wierzchu układamy zamarynowane udka.
Potrawę pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach z termoobiegiem przez godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy aż skórka się ładnie zarumieni (około 20 minut). Smacznego!