Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad. Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2208
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 214
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 50
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 133
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5934
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1736
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2208
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 214
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 50
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 133
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5934
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1736
Składniki
Do miseczki dodajemy oliwę, sprasowany czosnek, paprykę słodką w proszku, przyprawę curry, sól, pieprz i majeranek. Mieszamy. Jeśli przyprawa jest zbyt gęsta dodajemy jeszcze trochę oliwy.
Udka kurczaka nacieramy przygotowaną marynatą. Tak przygotowane mięso najlepiej zamarynować przez noc w lodówce, ale możemy je upiec od razu.
Marchewki kroimy w grube krążki, cebulę w półplasterki a paprykę na duże kawałki.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojone warzywa. Na wierzchu układamy zamarynowane udka.
Potrawę pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach z termoobiegiem przez godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy aż skórka się ładnie zarumieni (około 20 minut). Smacznego!