Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad. Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Składniki
Do miseczki dodajemy oliwę, sprasowany czosnek, paprykę słodką w proszku, przyprawę curry, sól, pieprz i majeranek. Mieszamy. Jeśli przyprawa jest zbyt gęsta dodajemy jeszcze trochę oliwy.
Udka kurczaka nacieramy przygotowaną marynatą. Tak przygotowane mięso najlepiej zamarynować przez noc w lodówce, ale możemy je upiec od razu.
Marchewki kroimy w grube krążki, cebulę w półplasterki a paprykę na duże kawałki.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojone warzywa. Na wierzchu układamy zamarynowane udka.
Potrawę pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach z termoobiegiem przez godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy aż skórka się ładnie zarumieni (około 20 minut). Smacznego!