Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 212
Dodano: 30.12.2009
Odsłon: 55439
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mielone mięso uformuj w klopsiki, smaż 10 min, często obracając.
Cebulę obierz, posiekaj, smaż na oleju.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę,pomidory. Jeśli lubisz możesz dodać marchewkę.
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką
Przykryj i duś ok. 10 min.
Można podawać posypane tartym żółtym serem z pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

elka988 22 września 2010Zgłoś do usunięcia
I jeszcze jedno putanko, Czy zalewamy jakimś wywarem to danie?7 Kto głosował? | Odpowiedz

elka988 22 września 2010Zgłoś do usunięcia
a te białe kulki to co? wygląda trochę na czosnek,, czyż tak?5 Kto głosował? | Odpowiedz

Smynio 02 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
brakuje chyba kilku składników - nie są podane wszystkie - kolejny Twoj przepis tak ma - chyba musisz inaczej podawac skladniki. Przepis swietny :)8 Kto głosował? | Odpowiedz