Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie - idealne na obiad dla przyjaciół :)
Połowę miodu, musztardę, ocet i połowę oleju mieszamy ze sobą, nacieramy oczyszczone i osuszone skrzydełka. Następnie kroimy cebule w piórka. Układamy mięso w głębokim naczyniu i przekładamy cebulą. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na całą noc.
Wyjmujemy kurczaka z marynaty, usuwając cebulę. Pozostały miód i olej mieszamy ze sobą. Układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym i pędzelkiem malujemy je miodem z olejem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (góra/dół) około 20 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, odwracamy i jeszcze raz malujemy miodem i olejem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy kolejne 20 minut - już z termoobiegiem.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 5759
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 454
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 154
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 229
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 34
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 5759
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 454
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 154
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 229
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 34
Składniki
Połowę miodu, musztardę, ocet i połowę oleju mieszamy ze sobą, nacieramy oczyszczone i osuszone skrzydełka. Następnie kroimy cebule w piórka. Układamy mięso w głębokim naczyniu i przekładamy cebulą. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na całą noc.
Wyjmujemy kurczaka z marynaty, usuwając cebulę. Pozostały miód i olej mieszamy ze sobą. Układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym i pędzelkiem malujemy je miodem z olejem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (góra/dół) około 20 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, odwracamy i jeszcze raz malujemy miodem i olejem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy kolejne 20 minut - już z termoobiegiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 229
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 1238