Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 8253
Dodano: 07.10.2014
Odsłon: 14499
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Połowę miodu, musztardę, ocet i połowę oleju mieszamy ze sobą, nacieramy oczyszczone i osuszone skrzydełka. Następnie kroimy cebule w piórka. Układamy mięso w głębokim naczyniu i przekładamy cebulą. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na całą noc.
Wyjmujemy kurczaka z marynaty, usuwając cebulę. Pozostały miód i olej mieszamy ze sobą. Układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym i pędzelkiem malujemy je miodem z olejem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (góra/dół) około 20 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, odwracamy i jeszcze raz malujemy miodem i olejem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy kolejne 20 minut - już z termoobiegiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 07 października 2014Zgłoś do usunięcia
przepis i zdjęcie rewelacja:-) danie wygląda bardzo apetycznie :-)3 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 07 października 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam , robię podobnie :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 października 2014Zgłoś do usunięcia
pychoty i piękne zdjęcia:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz