Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie - idealne na obiad dla przyjaciół :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Połowę miodu, musztardę, ocet i połowę oleju mieszamy ze sobą, nacieramy oczyszczone i osuszone skrzydełka. Następnie kroimy cebule w piórka. Układamy mięso w głębokim naczyniu i przekładamy cebulą. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na całą noc.
Wyjmujemy kurczaka z marynaty, usuwając cebulę. Pozostały miód i olej mieszamy ze sobą. Układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym i pędzelkiem malujemy je miodem z olejem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (góra/dół) około 20 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, odwracamy i jeszcze raz malujemy miodem i olejem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy kolejne 20 minut - już z termoobiegiem.