Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z łososiem powstał z potrzeby chwili. Któregoś dnia po treningu wróciłam do domu potwornie głodna i musiałam coś ugotować na szybko. Ostatnio stawiam na zwiększenie ilości ryb w swojej diecie, więc postanowiłam zużyć spore kawałki łososia, które zalegały w lodówce. Ja podaję go z makaronem tagliatelle, ponieważ lubię jak jest on oblepiany przez sos, a w wypadku spaghetti niestety takiego efektu nie ma. Danie jest delikatne w smaku, lekko słone od ryby, a całość jest złamana słodko kwaśnymi pomidorkami.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 214
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 214
Składniki
Osiem pomidorków koktajlowych przekroić na pół i podsmażyć do miękkości na patelni.
Cebulę posiekać w drobną kostkę, dodać do pomidorków. W międzyczasie czosnek pokroić w drobne plasterki i dodać do cebuli i pomidorów. Smażyć dopóki cebula się nie zeszkli.
Zagotować wodę na makaron i ugotować al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Łososia pokroić w kostkę ok 1,5x1,5cm i dodać na patelnię.
Wszystko razem podgrzewać ciągle mieszając przez ok 7 minut. Z pomidorków powinny zostać tylko skórki, a miąższ powinien być zmieszany z rybą i cebulą.
Dodać śmietanę, chwilę poddusić wszystko na małym ogniu. Doprawić solą i chili.
Makaron podzielić na porcja i nałożyć sos. Dodać świeże pomidorki.