Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego w tym temacie nie wymyśliłem. Przepis wklepuję tym, którzy dopiero zaczynają przygodę z kucharzeniem. Pyszne, soczyste, maślane roladki. Tyle i aż tyle. Polecam, Arek Gie
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 86
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 69
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 201
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 86
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 69
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 201
Składniki
Filety z kurczaka (bez polędwiczek) cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Masło dzielimy na cztery porcje. Każdą z nich kładziemy na rozbite mięso. Roladki zawijamy bardzo ciasno i dokładnie.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące, później w rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
W szerokim garnku (tak by zmieściły się dwie roladki) rozgrzewamy olej.
Do rozgrzanego oleju wrzucamy uprzednio przygotowane kotlety, smażymy około 10-12 minut. Trzeba pamiętać o lekkiej redukcji temperatury podczas smażenia, by panierka nam się nie spaliła, a mięso nie było surowe.
Podjemy z ulubionymi dodatkami.