Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego w tym temacie nie wymyśliłem. Przepis wklepuję tym, którzy dopiero zaczynają przygodę z kucharzeniem. Pyszne, soczyste, maślane roladki. Tyle i aż tyle. Polecam, Arek Gie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9993
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1747
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3862
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9993
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2623
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1747
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3862
Składniki
Filety z kurczaka (bez polędwiczek) cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Masło dzielimy na cztery porcje. Każdą z nich kładziemy na rozbite mięso. Roladki zawijamy bardzo ciasno i dokładnie.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące, później w rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
W szerokim garnku (tak by zmieściły się dwie roladki) rozgrzewamy olej.
Do rozgrzanego oleju wrzucamy uprzednio przygotowane kotlety, smażymy około 10-12 minut. Trzeba pamiętać o lekkiej redukcji temperatury podczas smażenia, by panierka nam się nie spaliła, a mięso nie było surowe.
Podjemy z ulubionymi dodatkami.