Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego w tym temacie nie wymyśliłem. Przepis wklepuję tym, którzy dopiero zaczynają przygodę z kucharzeniem. Pyszne, soczyste, maślane roladki. Tyle i aż tyle. Polecam, Arek Gie
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 342
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3887
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 583
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 342
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3887
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 583
Składniki
Filety z kurczaka (bez polędwiczek) cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Masło dzielimy na cztery porcje. Każdą z nich kładziemy na rozbite mięso. Roladki zawijamy bardzo ciasno i dokładnie.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące, później w rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
W szerokim garnku (tak by zmieściły się dwie roladki) rozgrzewamy olej.
Do rozgrzanego oleju wrzucamy uprzednio przygotowane kotlety, smażymy około 10-12 minut. Trzeba pamiętać o lekkiej redukcji temperatury podczas smażenia, by panierka nam się nie spaliła, a mięso nie było surowe.
Podjemy z ulubionymi dodatkami.