Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z warzywną niespodzianką w środku.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Fasolkę myjemy, usuwamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ryż gotujemy, odcedzamy i doprawiamy curry.
Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Jeśli jest gruby przecinamy w pół. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Oprószamy pieprzem i solą.
Na każdy płat mięsa kładziemy plasterek sera i kilka strączków fasolki. zawijamy w rulony. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki na małym ogniu z każdej strony po kilka minut na złoto.