Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne dietetyczne kotlety mielone smażone bez tłuszczu
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 16
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2113
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1189
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 16
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2113
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 194
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1189
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Podduś cebulę i pieczarki na patelni z dodatkiem wody, aż zmięknie i ostudź. W misce wymieszaj mięso z jajkiem i startym na tarce parmezanem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ostudzone pieczarki z cebulką. Dopraw solą i pieprzem, tymiankiem i rozmarynem i dokładnie wymieszaj. Formuj burgery i smaż je na patelni bez tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Zjedz z ziemniakami w mundurkach.