Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne dietetyczne kotlety mielone smażone bez tłuszczu
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119406
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119406
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Podduś cebulę i pieczarki na patelni z dodatkiem wody, aż zmięknie i ostudź. W misce wymieszaj mięso z jajkiem i startym na tarce parmezanem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ostudzone pieczarki z cebulką. Dopraw solą i pieprzem, tymiankiem i rozmarynem i dokładnie wymieszaj. Formuj burgery i smaż je na patelni bez tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane. Zjedz z ziemniakami w mundurkach.