Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety są z dodatkiem marchewki i natki pietruszki w sosie cebulowo-koperkowym.Bardzo smaczne i lekkie danie.
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 15
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 15
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65177
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 741
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 101
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 15
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 15
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65177
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 741
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 101
Składniki
Umyte mięso zmielić w maszynce razem z cebulą i czosnkiem. Dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą kajzerkę, startą na drobnych oczkach marchew, natkę pietruszki, paprykę i jajko. Dokładnie wszystko wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.
W szerokim garnku zagotować wodę z solą i wrzucić do niej uformowane z masy mięsnej pulpeciki. Gotować ok.20 minut na wolnym ogniu,.
W tym czasie w małym garnuszku zagotować wodę na sos, wrzucić prażoną cebulę i gotować ok.5 minut. Dodać koperek, sól i pieprz do smaku i jeszcze chwilę gotować, Na koniec zaprawić mąką, ale tak aby sos nie był gęsty.
gotowe pulpeciki polewamy sosem. Można je podać z ziemniakami lub kaszą z surówką z marchwi i jabłka lub kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO!