Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta domowa pieczeń na kanapki jest wilgotna i aromatyczna, niezwykle prosta w przygotowaniu i pięknie prezentująca się na każdym stole. Wspaniale smakuje na świeżym pieczywie, ale też sprawdzi się na desce wędlin czy także jako dodatek obiadowy, na ciepło. Dodatek drobno siekanych pistacji nadaje ciekawego smaku i lekkiej chrupkości, a tymianek przyjemnie odświeża i cechuje się ziołową nutą. Chcąc danie urozmaicić, możesz je podać z majonezem, sosem czosnkowym czy tatarskim. Całość jest lekka, bogata w białko i pożywna.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Pistacje i tymianek drobno posiekaj ostrym nożem.
Wszystkie składniki przenieś do miski i wymieszaj przez kilkanaście minut do uzyskania gładkiej i elastycznej konsystencji. Mięso powinno łatwo się formować.
Uformuj długi bochenek. Możesz go umieścić w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia lub na blaszce. Wstaw mięso do pieca nastawionego na 190 st. Celsjusza i piecz przez ok. 60 minut lub do uzyskania temperatury wewnętrznej 160 st. Celsjusza.
Domową pieczeń na kanapki wyjmij z pieca i pozostaw na co najmniej 10 minut przed krojeniem.
Gotowe mięso podawaj na ciepło lub na zimno, najlepiej na świeżym pieczywie lub z dodatkiem ulubionych sosów.
Pieczeń przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku.