Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowe burgery z grilla.

Domowe burgery z grilla.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1707 Ocena: 27539

Dodano:

Odsłon: 358

Burgery wieprzowe pieczone na grillu.

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 50 dag
  • bułka tarta 4 łyżki
  • jajko 1 sztuka
  • czarny pieprz do smaku
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • cebula połowa
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowe burgery z grilla.

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem, przyprawami i drobniutko pokrojoną cebulą. Z mięsa formujemy burgery i wykładamy na grilla. Pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Gotowe kotlety podajemy z pieczywem i sosem czosnkowym.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń