Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery przygotowywane w domu zawsze były dla mnie bezkonkurencyjne. Bardzo proste i szybkie do przygotowania, a najważniejszą role odgrywa jakość produktów. Do tego przepyszne!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 125
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy w maszynce na średnich oczkach razem z połową cebuli. Do mięsa dodajemy żółtko jaja i sporo świeżo mielonego pieprzu. Wyrabiamy całość przez około 5 minut, kończąc kilkukrotnym uderzeniem kulą mięsa w blat. Formujemy około 3 cm grubości dyski i wykładamy na posmarowanego oliwą, rozgrzanego grilla elektrycznego, lub patelnię grillową. Grillujemy około 3 minut z każdej strony. W międzyczasie kroimy bułki do hamburgerów na pół i również układamy na grillu.
Mieszamy po 2 łyżki ketchupu i majonezu na jednolity sos. Powstałym sosem smarujemy spód zgrillowanej bułki, Na wierzchu układamy plastry czerwonej cebuli, liście sałaty oraz plaster pomidora.
Gorące mięso po usmażeniu lekko solimy z wierzchu i układamy na pozostałych składnikach. Na wierzchu nakładamy plaster sera i kilka plasterków ogórka konserwowego. Całość przykrywamy zgrillowanym deklem bułki i mamy gotowe burgery!