Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie skomplikowane, z orientalną nutą.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Mięsko pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i oprószyć curry. imbir obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić do niego cebulę z czosnkiem, imbir i kawałki kurczaka. Smażyć, aż mięso będzie rumiane i pokryte przyprawami.
Dodać mrożone warzywa i chwilę razem podsmażać. Wlać śmietanę, doprawić curry, solą i pieprzem. Dusić 15 min. Na koniec posypać kolendrą.