Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie skomplikowane, z orientalną nutą.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24484
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 430
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 415
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24484
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 430
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 415
Składniki
Mięsko pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i oprószyć curry. imbir obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić do niego cebulę z czosnkiem, imbir i kawałki kurczaka. Smażyć, aż mięso będzie rumiane i pokryte przyprawami.
Dodać mrożone warzywa i chwilę razem podsmażać. Wlać śmietanę, doprawić curry, solą i pieprzem. Dusić 15 min. Na koniec posypać kolendrą.