Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie skomplikowane, z orientalną nutą.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 122
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 304
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1277
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2312
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25669
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 122
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 304
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1277
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2312
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25669
Składniki
Mięsko pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i oprószyć curry. imbir obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić do niego cebulę z czosnkiem, imbir i kawałki kurczaka. Smażyć, aż mięso będzie rumiane i pokryte przyprawami.
Dodać mrożone warzywa i chwilę razem podsmażać. Wlać śmietanę, doprawić curry, solą i pieprzem. Dusić 15 min. Na koniec posypać kolendrą.