Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe spaghetti czyli klasyczne danie z kuchni włoskiej, w mojej wersji z dodatkiem pieczarek to idealna propozycja na smaczny, pożywny i sycący obiad. Łatwa w przygotowaniu i ulubiona przez wszystkich domowników propozycja z mielonym mięsem, warzywami, sosem pomidorowym i dużą ilością startego grana padano, zachwyci swoim smakiem niejedno podniebienie.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2620
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7143
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2620
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7143
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę. Obraną marchew i seler oraz umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy pokrojoną cebulę i delikatnie ją szklimy od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy starte warzywa, wszystko mieszamy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie do warzyw dodajemy mielone mięso i całość chwilę podsmażamy, do momaneu aż mięso straci różowy kolor, często mieszamy. Następnie do warzyw i mięsa dodajemy przecier pomidorowy oraz koncentrat i wszystko razem łączymy. Całość doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu, granulowanym czosnkiem, suszonym oregano oraz bazylią, wszystko gotujemy na małym płomieniu około 20 minut, często mieszając. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.
Makaron gotujemy w garnku w lekko osolonym wrzątku, według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowane danie posypujemy parmezanem lub serem grana padano, dekorujemy bazylią i od razu podajemy.