Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab możesz przygotować na dwa sposoby. Aromatyczne mięso jest tu najważniejszym składnikiem, dlatego warto poświęcić mu trochę czasu. Pierwszy sposób to umieszczenie kilku patyczków do szaszłyków na połówce cebuli i układanie filetów z kurczaka jeden na drugi. Drugi to tradycyjne pieczenie mięsa. Możesz również wybrać najszybszą wersję, która wymaga sięgnięcia po mięso mielone. Każdy sposób wymaga wyłącznie przygotowania marynaty i rozgrzania piekarnika. Sprawdź, jakie dodatki wybrać do tego mięsa.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 133
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 232
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 133
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 232
Składniki
Mięso posól i popieprz z każdej strony. Natrzyj marynatą, a następnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Całość wstaw do lodówki na minimum 20-30 minut.
Po tym czasie podsmaż mięso na patelni razem z cebulą i fasolą. Smaż do momentu aż kurczak ładnie się zrumieni.
W tym czasie przygotuj warzywa. Posiekaj cebulę czerwoną, kapustę pekińską, obrany ogórek zielony oraz pomidora.
Zrób też sos czosnkowy. Majonez dokładnie wymieszaj z jogurtem. Dopraw koperkiem, solą i pieprzem.
Bułkę typu pita (albo inną podobną) przekrój wzdłuż. Wysmaruj sosem czosnkowym. Ułóż dodatki, a na końcu mięso podsmażone z fasolą.