Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz pieczony w warzywach

Dorsz pieczony w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4026

Dodano:

Odsłon: 1150

Do przygotowania dania wykorzystałam folię spożywczą. Otrzymałam aromatyczny i piękny kolorystycznie obiad. Z dodatkiem ziemniaków był nie tylko smaczny ale i sycący. Serdecznie polecam.

Składniki

  • około 30 dag dorsza
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pora
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 cm kłącza imbiru
  • 2-3 łyżeczki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, suszony koperek, papryka ostra
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować aluminiową folię spożywczą. U mnie miała wymiary 30x35 cm. Na środek nałożyć kawałek masła. Na to dorsz. Może być mrożony.
    Filet skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Następnie na rybę położyć startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojoną cebulę, por, chili i starty czosnek oraz imbir. Na wierzch resztę masła. Jeszcze raz całość posypać przyprawami. Złożyć folię w paczuszkę tak aby nic nie wyciekło. Dać do piekarnika na około 40 minut. Piec w 250 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń