Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania dania wykorzystałam folię spożywczą. Otrzymałam aromatyczny i piękny kolorystycznie obiad. Z dodatkiem ziemniaków był nie tylko smaczny ale i sycący. Serdecznie polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4555
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 593
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4555
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 593
Składniki
Przygotować aluminiową folię spożywczą. U mnie miała wymiary 30x35 cm. Na środek nałożyć kawałek masła. Na to dorsz. Może być mrożony. Filet skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Następnie na rybę położyć startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojoną cebulę, por, chili i starty czosnek oraz imbir. Na wierzch resztę masła. Jeszcze raz całość posypać przyprawami. Złożyć folię w paczuszkę tak aby nic nie wyciekło. Dać do piekarnika na około 40 minut. Piec w 250 st. C.