Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni egipskiej ,zazwyczaj to mieszanina kuchni europejskiej ,dla zaspokojenia potrzeb gości hotelowych. Smaczne połączenie ryby morskiej z pomidorami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Rybę płuczemy ,osuszamy ,kroimy na kawałki ,solimy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ,kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Smażymy na oliwie z oliwek (połowa tłuszczu) z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Rybę oprószamy mąką i smażymy na rumiano z obu stron na pozostałym tłuszczu (zostawiając ten ze smażenia pomidorów).
Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą ze smażenia ,na dno wykładamy połowę smażonych pomidorów ,na nie układamy usmażoną rybę ,na wierzch ponownie pomidory. Posypujemy bułką tartą ,polewamy pozostałym tłuszczem ze smażenia ,posypujemy posiekaną natką i zapiekamy 25 min w temp 180°C. Podajemy z gotowanym ryżem.