Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni egipskiej ,zazwyczaj to mieszanina kuchni europejskiej ,dla zaspokojenia potrzeb gości hotelowych. Smaczne połączenie ryby morskiej z pomidorami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21862
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 524
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21862
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 524
Składniki
Rybę płuczemy ,osuszamy ,kroimy na kawałki ,solimy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ,kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Smażymy na oliwie z oliwek (połowa tłuszczu) z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Rybę oprószamy mąką i smażymy na rumiano z obu stron na pozostałym tłuszczu (zostawiając ten ze smażenia pomidorów).
Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą ze smażenia ,na dno wykładamy połowę smażonych pomidorów ,na nie układamy usmażoną rybę ,na wierzch ponownie pomidory. Posypujemy bułką tartą ,polewamy pozostałym tłuszczem ze smażenia ,posypujemy posiekaną natką i zapiekamy 25 min w temp 180°C. Podajemy z gotowanym ryżem.