Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , zdrowe danie w 30 minut!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do ok. 180C. Przygotowujemy filet z ryby ( czyścimy , skrapiamy sokiem z cytryny , doprawiamy solą , pieprzem + ew. przyprawą do ryb - ja to robię! ). Marchew , pietruszkę i seler ścieramy na tarce ( na grubych oczkach ). Cebulę i szczypiorek kroimy z drobną kosteczkę.
Rybę zawijamy z folię aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 10min.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przygotowane wcześniej warzywa ( przez kilka minut ).Wyciągamy rybę , odwijamy i układamy na niej warstwę podsmażonych warzyw.Zawijamy i wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 5-7 minut.Wyciągamy.Zjadamy gorące!Smacznego!