Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w cieście z kapustą kiszoną

Dorsz w cieście z kapustą kiszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50104

Dodano:

Odsłon: 18203

Bardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie.

Składniki

  • 700 g filetów z dorsza
  • 1/2 szklanki kwasu z kapusty
  • 1/2 szklanki kapusty kiszonej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dorsz w cieście z kapustą kiszoną

Przygotowanie

  1. Filety z dorsza płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny ,oprószamy mąką.
    W misce przygotowujemy ciasto. Mleko oraz kwas z kapusty mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę (ciasto ma być bardzo gęste) ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy ,drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Ponownie mieszamy.
    Filety rybne zanurzamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń