Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Filety z dorsza płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny ,oprószamy mąką. W misce przygotowujemy ciasto. Mleko oraz kwas z kapusty mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę (ciasto ma być bardzo gęste) ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy ,drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Ponownie mieszamy. Filety rybne zanurzamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.