Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne danie z parowaru. Tym razem są to drobiowe tradycyjne gołąbki. Uwielbiam gołąbki w aromatycznym sosie pomidorowym ale i takie ze smażoną smakują wspaniale. Zrobione w parowarze są o wiele delikatniejsze niż tradycyjnie gotowane czy pieczone. Przygotowanie gołąbków nie jest trudne ale trzeba im poświęcić trochę czasu, za to potem mam kilka pysznych porcji obiadowych, które można zamrozić.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2672
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 529
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4868
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2672
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 529
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4868
Składniki
Ryż ugotować na sypko.
Cebulę posiekać i usmażyć na oleju.
Marchewkę zetrzeć na tarce.
Mięso zmielić.
Ryż wsypać do miski, dodać do niego usmażoną cebulę, pozbywając się nadmiaru oleju oraz mięso. Całość przyprawić solą, pieprzem, pieprzem chili, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko dokładnie wymieszać.
W dużym garnku zagotować wodę. Kapustę zanurzyć we wrzątku -kapusta ma się sparzać, a nie gotować, by liście zmiękły, dały się łatwo oddzielać od głowy a potem zwijać. Kolejno zdejmować sparzone liście, odcinając je od kaczana. Zajmie to krótką chwilkę, ponieważ liście młodej kapusty parzą się szybciutko. Ze sparzonych i ostudzonych liści ścinamy środkowy gruby nerw. Na każdy liść nakładamy sporą ilość farszu i formujemy gołąbki.
Układamy w parowarze i parujemy ok 40 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub usmażoną na złoto cebulką.