Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste siekane kotlety drobiowe z słodkim ananasem, chrupiącą papryką oraz pikantnym chili.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Składniki
Filety drobiowe oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Por oczyszczamy i drobno kroimy. Ananasa kroimy w małą kostkę, przekładamy na kwadrans na sito by odsączyć z soku. Ser żółty ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę pszenną oraz majonez. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry. Możemy dodać świeżo starty /lub w postaci przyprawy/ imbir. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję przygotowanej masy i formujemy kotlecika. Smażymy po ok. 3 min z każdej strony na średnim ogniu. Odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy na gorąco jako danie obiadowe, z ziemniakami i surówką lub jako "wkład" do bułki:)