Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste siekane kotlety drobiowe z słodkim ananasem, chrupiącą papryką oraz pikantnym chili.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Składniki
Filety drobiowe oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Por oczyszczamy i drobno kroimy. Ananasa kroimy w małą kostkę, przekładamy na kwadrans na sito by odsączyć z soku. Ser żółty ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę pszenną oraz majonez. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry. Możemy dodać świeżo starty /lub w postaci przyprawy/ imbir. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcję przygotowanej masy i formujemy kotlecika. Smażymy po ok. 3 min z każdej strony na średnim ogniu. Odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy na gorąco jako danie obiadowe, z ziemniakami i surówką lub jako "wkład" do bułki:)