Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli przejadły się Wam już leniwe mielone z piekarnika to polecam drobiowe mini kotleciki w sosie diablo-pomidorro na orientalną nutę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1546
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1241
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1546
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1241
Składniki
Wszystkie składniki na kotleciki mieszamy, a następnie formujemy kuleczki (z mojej porcji mięsa wyszło akurat 16).
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Kotleciki smażymy ok. 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu, aż będą rumiane. Po usmażeniu odstawiamy je na osobny talerzyk.
Na pozostały po smażeniu wywar dodajemy 2-3 łyżki pomidorów z puszki i lekko je podsmażamy. Dodajemy kolejno posiekaną cebulę, czosnek i resztę pomidorów plus dodatkowo 1 łyżkę oliwy. Podsmażamy wszystkie składniki ok. 5 minut. Dodajemy przyprawę red curry i jedną łyżeczkę pasty red curry, a także podlewamy wszystko 2 łyżkami wody. Podsmażamy ok. 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Ddajemy przecier pomidorowy lub ketchup. Doprawiamy sos solą i śmietaną. Mieszamy. Do sosu dodajemy usmażone wcześniej kotleciki. Gotujemy wszystko pod przykryciem ok. 10 minut.
Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Drobiowe mini kotleciki w diablo-pomidorowym sosie podajemy np. z ryżem. Smacznego! Drobiowe kotleciki