Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli przejadły się Wam już leniwe mielone z piekarnika to polecam drobiowe mini kotleciki w sosie diablo-pomidorro na orientalną nutę.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253703
Polecam.
Odsłon: 1480
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253703
Polecam.
Odsłon: 1480
Składniki
Wszystkie składniki na kotleciki mieszamy, a następnie formujemy kuleczki (z mojej porcji mięsa wyszło akurat 16).
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Kotleciki smażymy ok. 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu, aż będą rumiane. Po usmażeniu odstawiamy je na osobny talerzyk.
Na pozostały po smażeniu wywar dodajemy 2-3 łyżki pomidorów z puszki i lekko je podsmażamy. Dodajemy kolejno posiekaną cebulę, czosnek i resztę pomidorów plus dodatkowo 1 łyżkę oliwy. Podsmażamy wszystkie składniki ok. 5 minut. Dodajemy przyprawę red curry i jedną łyżeczkę pasty red curry, a także podlewamy wszystko 2 łyżkami wody. Podsmażamy ok. 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Ddajemy przecier pomidorowy lub ketchup. Doprawiamy sos solą i śmietaną. Mieszamy. Do sosu dodajemy usmażone wcześniej kotleciki. Gotujemy wszystko pod przykryciem ok. 10 minut.
Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki. Drobiowe mini kotleciki w diablo-pomidorowym sosie podajemy np. z ryżem. Smacznego! Drobiowe kotleciki