Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.
2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą. 3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem. 4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach. 6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.
7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 9. Smacznego.