Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 56
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 154
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 490
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 56
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 154
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 490
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.
2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą. 3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem. 4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach. 6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.
7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 9. Smacznego.