Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 288
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 385
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 244
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 288
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 385
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 244
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.
2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą. 3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem. 4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach. 6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.
7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 9. Smacznego.