Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.
2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą. 3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem. 4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach. 6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.
7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 9. Smacznego.