Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie, na romantyczna kolacje
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Składniki
Piersi z kurczaka przeciac na pol ( wzdluz ) Ricotte, pesto, szpinak, mozzarelle wymieszac razem. Na kazdym kawalku miesa rozsmarowac farsz. Nastepnie zrolowac i owinac w prosciutto. Wlozyc do zaroodpornego naczynia i piec w piekarniku w temperaturze 180 stC okolo 30-40 min.
Na patelni rozgrzac oliwe, nastepnie dodac posiekany czasnek i smazyc okolo 30 sekund. Dodac pomidory z puszki, suszona bazylie, majeranek, chili, sol i pieprz. Dusic okolo 10min. Nastepnie zmiksowac w blenderze.
Upieczone roladki polanc sosem, posypac parmezanem i posiekana swieza bazylia. Podawac z makaronem penne