Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe, szybkie, bez duzego nakladu pracy a naprawde smaczne,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5319
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1325
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5319
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1325
Składniki
Z przypraw ziol i polowy wina i oliwy robimy marynate ktora smarujemy mieso, wkladamy do naczynia zaroodpornego z przykrywka i wkladamy do piekarnika okolo 200 stopni na godzine, w tym czasie siekamy cebule i podsmazamy ja na brazowo czyli bardziej niz zawsze, nie spalamy jej tylko szklimy na ciut brazowo, nastepnie wlewamy do tej cebuli bulion z reszta wina przyprawiamy dosc mocno do smaku sola i pieprzem i gotujemy kilka minut, nastepnie calosc miksujemy na jednolity sos, ktory wlewamy do naczynia z miesem i wsypujemy makaron, naczynie zaroodporne przykrywamy i w temperaturze okolo 180 stopni pieczemy w piekarniku jeszcze okolo 20 minut az makaron bedzie miekki, i objetosc sosu ktory wlalismy zmiejszy sie bo makaron peczniejac bedzie go wpijal, dzieki czemu bedzie mial naprawde zupelnie inny smak niz taki tradycyjnie ugotowany w wodzie i podany do miesa, jezeli nie jestesmy pewni czy jest juz gotowy poprostu kosztujemy makaron, jesli jest miekki wyciagamy mieso kroimy na porcje i wykladamy na talerze, swietnie smakuje z salata z sosem winegret, smacznego