Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe, szybkie, bez duzego nakladu pracy a naprawde smaczne,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244108
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244108
Składniki
Z przypraw ziol i polowy wina i oliwy robimy marynate ktora smarujemy mieso, wkladamy do naczynia zaroodpornego z przykrywka i wkladamy do piekarnika okolo 200 stopni na godzine, w tym czasie siekamy cebule i podsmazamy ja na brazowo czyli bardziej niz zawsze, nie spalamy jej tylko szklimy na ciut brazowo, nastepnie wlewamy do tej cebuli bulion z reszta wina przyprawiamy dosc mocno do smaku sola i pieprzem i gotujemy kilka minut, nastepnie calosc miksujemy na jednolity sos, ktory wlewamy do naczynia z miesem i wsypujemy makaron, naczynie zaroodporne przykrywamy i w temperaturze okolo 180 stopni pieczemy w piekarniku jeszcze okolo 20 minut az makaron bedzie miekki, i objetosc sosu ktory wlalismy zmiejszy sie bo makaron peczniejac bedzie go wpijal, dzieki czemu bedzie mial naprawde zupelnie inny smak niz taki tradycyjnie ugotowany w wodzie i podany do miesa, jezeli nie jestesmy pewni czy jest juz gotowy poprostu kosztujemy makaron, jesli jest miekki wyciagamy mieso kroimy na porcje i wykladamy na talerze, swietnie smakuje z salata z sosem winegret, smacznego