Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta potrawa, ale bardzo smaczna. Warto zrobić i spróbować eksperumentu dopasowywując do swoich upodobań smakowych.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Kroimy karkówkę na kawałki. Kroimy, ale nie zbijamy jak na kotlety, grubość zależy od waszego uznania.
Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki lub piórka jak kto woli.
Czosnek obieramy i również kroimy na plasterki, nie rozgniatamy.
Seler naciowy róznież kroimy w małe kawałki.
Wlewamy trochę wody do garnka, wkładamy mięso solimy, pieprzymy i zaczynamy dusić pod przykrywką. Po około 30 minutach sprawdzamy smak i dosalamy lub dopieprzamy.
Jak mięso jest już miękkawe dodajemy warzywa oraz masło. Przykrywamy i dalej dusimy.
Na koniec dodajemy jak jest potrzeba, przyprawy i dosypujemy paprykę czarwoną oraz rodzynki i dusimy dalej.
Po około 1-1,5 godziny jak mięso jest mięciutkie wykładamy na talerz, dodajemy uduszone warzywa no i kilka pomidorków do koloru. Smacznego.