Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona wieprzowa łopatka.

Duszona wieprzowa łopatka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18225

Dodano:

Odsłon: 1503

Szybki i smaczny obiad:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Duszona wieprzowa łopatka.

Przygotowanie

  1. Umyte mięso poporcjować i dać do rondla.
    Dodać przyprawy,czosnek,paprykę,majeranek sól,pieprz i wymieszać.

    Dodać jabłka pokrojone na ósemki oraz cebulę pokrojoną w piórka.
    Podlać wodą tyle by mięso było przykryte.

    Dusić pod przykryciem dopóki mięso nie będzie miękkie.
    Woda powinna odparować,mięso ,zalać śmietanką,pogotować by śmietanka częściowo zgęstniała.

    Doprawić wg.własnego smaku.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń