Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ,łatwe w przygotowaniu
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7718
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13658
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7718
Składniki
ugotować makaron
do garnka włożyc pokrojona marchewkę ,wlać wodę i gotowac
pokroić boczek i cebulę ,usmazyć,do tego dodac pokrokone grzyby i dusić razem około 5 min ,nie odparowac soku z grzybów (sam smak grzbów)
wszystko przekładamy do garnka i dusić razem z marchewką
wrzucić ziele angielskie ,dwa liście laurowe troche kucharka a także posiekany liść selera (jeśli ktoś lubi)
gotować 25 -30 minut
mąkę rozrobić z wodą dodac śmietanę i wlac do grzybów ,ma byc dość gęste
doprawić do smaku pieprzem ,wlać magi,dodac posiekaną natke pietruszki
całość wymieszać z makaronem i podawać
można tez zapiec w piekarniku posypując tartym żółtym serem,ja tego nie robie ,zbyt kaloryczne