Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ,łatwe w przygotowaniu
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
ugotować makaron
do garnka włożyc pokrojona marchewkę ,wlać wodę i gotowac
pokroić boczek i cebulę ,usmazyć,do tego dodac pokrokone grzyby i dusić razem około 5 min ,nie odparowac soku z grzybów (sam smak grzbów)
wszystko przekładamy do garnka i dusić razem z marchewką
wrzucić ziele angielskie ,dwa liście laurowe troche kucharka a także posiekany liść selera (jeśli ktoś lubi)
gotować 25 -30 minut
mąkę rozrobić z wodą dodac śmietanę i wlac do grzybów ,ma byc dość gęste
doprawić do smaku pieprzem ,wlać magi,dodac posiekaną natke pietruszki
całość wymieszać z makaronem i podawać
można tez zapiec w piekarniku posypując tartym żółtym serem,ja tego nie robie ,zbyt kaloryczne